Ledarskap

Publicerad 2014-01-02

Här hittar du artiklar om ledarskap, beslutsfattande, management och rekrytering.


    

Dela med dina vänner!

Mörkt läge för kvinnors karriärmöjligheter

Ledarskap Unga kvinnor tror inte att de har samma karriärmöjligheter som män - och de kan ha rätt. En ny rapport visar att endast 16 procent av Sveriges högsta chefer är kvinnor.

Läs skönlitteratur - bli bättre på ditt jobb

Ledarskap Kanske är det dags att lägga undan fackboken om management och läsa en påhittad berättelse istället? Många framgångsrika människor är storkonsumenter av skönlitteratur...

Förbered dig inför lönesamtalet - som chef

Ledarskap Som chef är det viktigt att vara förberedd inför lönesamtalet. Det handlar om att tänka igenom både hårda och mjuka värden. Ta hjälp av en checklista i fem punkter.

Det typiskt kvinnliga ledarskapet - en myt

Ledarskap Det finns många föreställningar om »manligt« respektive »kvinnligt« ledarskap. Men finns dessa skillnader verkligen på riktigt? Nej, inte enligt forskningen.

SPONSRAD ARTIKEL
Unga stärker lagandan med försäljning. 
När ungdomar arbetar mot ett gemensamt mål blir det ett lagarbete även utanför idrotten. Det stärker såväl individen som gruppen. Handlar det om försäljning finns det dessutom en tydlig belöning..

Unga stärker lagandan med försäljning

Ledarskap När ungdomar arbetar mot ett gemensamt mål blir det ett lagarbete även utanför idrotten. Det stärker såväl individen som gruppen. Handlar det om försäljning finns det dessutom en tydlig belöning.

SPONSRAD ARTIKEL
Stjärncoachen vägleder oss i en digital tid. 
I slutet av 90-talet gjorde Kjell Enhager stor succé med föreläsningsturnén Jag AB. Vi har träffat honom 2017 - för att höra om den uppdaterade versionen av föreläsningen, som har premiär i februari..

Stjärncoachen vägleder oss i en digital tid

Ledarskap I slutet av 90-talet gjorde Kjell Enhager stor succé med föreläsningsturnén Jag AB. Vi har träffat honom 2017 - för att höra om den uppdaterade versionen av föreläsningen, som har premiär i februari.

Behåll talangerna och öka vinsten. 
Enligt en ny undersökning bör man flytta en del av sitt fokus på att rekrytera talanger - till att behålla dem. För det är där det tydliga sambandet med tillväxt och vinst finns..

Behåll talangerna och öka vinsten

Ledarskap Enligt en ny undersökning bör man flytta en del av sitt fokus på att rekrytera talanger - till att behålla dem. För det är där det tydliga sambandet med tillväxt och vinst finns.

1-procents-strategin som ger stora resultat. 
Ett tillvägagångssätt är att förbättra med en procent på varje relevant område och låta alla de små förbättringar summeras ihop till något riktigt stort..

1-procents-strategin som ger stora resultat

Ledarskap Ett tillvägagångssätt är att förbättra med en procent på varje relevant område och låta alla de små förbättringar summeras ihop till något riktigt stort.

EXTERN ARTIKEL:
Den mänskliga hjärnan arbetar med bilder. 
Om jag ber dig tänka på en frukt är jag helt säker på att du för ditt inre målar upp en bild av ett äpple, ett päron eller en banan. Det är så våra hjärnor jobbar. De tar ordet, gör om det....

Hjärnan arbetar med bilder

Ledarskap Om jag ber dig tänka på en frukt är jag helt säker på att du för ditt inre målar upp en bild av ett äpple, ett päron eller en banan. Det är så våra hjärnor jobbar. De tar ordet, gör om det...