Ledarskap

Publicerad 2014-01-02

Här hittar du artiklar om ledarskap, beslutsfattande, management och rekrytering.


    

Dela med dina vänner!
EXTERN ARTIKEL:

Alla älskar inte det trendiga kontoret

Ledarskap Det aktivitetsbaserade kontoret väcker känslor. Och är kringgärdat av både positiva och negativa myter. Kreativa explosioner eller ständig jakt på plats? En ny undersökning har frågat människorna som verkligen vet - de som jobbar på sådana kontor.

Avstå inte från att delge även dåliga nyheter

Ledarskap Det kan vara jobbigt att ge sin personal dåliga nyheter. Men ny brittisk forskning visar nu att även tråkig information kan motivera medarbetare.

Ska du skippa personligt brev vid rekrytering?

Ledarskap I en ny svensk undersökning uppgav 83 procent av jobbsökarna att de föredrar att inte skicka ett personligt brev när de söker jobb. De tror då att det blir enklare för arbetsgivarna att hålla sig objektiva.

Ska Facebook ta sig an Linkedin?

Ledarskap Linkedin har tidigare låtit sig inspireras av Facebooks ”mer sociala” gränssnitt. Nu verkar Facebook snegla tillbaka - genom att testa en ny CV-tjänst.

Mörkt läge för kvinnors karriärmöjligheter. 
Unga kvinnor tror inte att de har samma karriärmöjligheter som män - och de kan ha rätt. En ny rapport visar att endast 16 procent av Sveriges högsta chefer är kvinnor..

Mörkt läge för kvinnors karriärmöjligheter

Ledarskap Unga kvinnor tror inte att de har samma karriärmöjligheter som män - och de kan ha rätt. En ny rapport visar att endast 16 procent av Sveriges högsta chefer är kvinnor.

Läs skönlitteratur och bli bättre på ditt jobb. 
Kanske är det dags att lägga undan fackboken om management och läsa en påhittad berättelse istället? Många framgångsrika människor är storkonsumenter av skönlitteratur....

Läs skönlitteratur - bli bättre på ditt jobb

Ledarskap Kanske är det dags att lägga undan fackboken om management och läsa en påhittad berättelse istället? Många framgångsrika människor är storkonsumenter av skönlitteratur...

Förbered dig inför lönesamtalet - som chef. 
Som chef är det viktigt att vara förberedd inför lönesamtalet. Det handlar om att tänka igenom både hårda och mjuka värden. Ta hjälp av en checklista i fem punkter..

Förbered dig inför lönesamtalet - som chef

Ledarskap Som chef är det viktigt att vara förberedd inför lönesamtalet. Det handlar om att tänka igenom både hårda och mjuka värden. Ta hjälp av en checklista i fem punkter.

Det typiskt kvinnliga ledarskapet - en myt. 
Det finns många föreställningar om »manligt« respektive »kvinnligt« ledarskap. Men finns dessa skillnader verkligen på riktigt? Nej, inte enligt forskningen..

Det typiskt kvinnliga ledarskapet - en myt

Ledarskap Det finns många föreställningar om »manligt« respektive »kvinnligt« ledarskap. Men finns dessa skillnader verkligen på riktigt? Nej, inte enligt forskningen.

SPONSRAD ARTIKEL
Unga stärker lagandan med försäljning. 
När ungdomar arbetar mot ett gemensamt mål blir det ett lagarbete även utanför idrotten. Det stärker såväl individen som gruppen. Handlar det om försäljning finns det dessutom en tydlig belöning..

Unga stärker lagandan med försäljning

Ledarskap När ungdomar arbetar mot ett gemensamt mål blir det ett lagarbete även utanför idrotten. Det stärker såväl individen som gruppen. Handlar det om försäljning finns det dessutom en tydlig belöning.