Rekrytering

Publicerad 2015-01-16

Med rätt man eller kvinna på rätt plats ökar chanserna att lyckas.

Att rekrytera är lätt, men att rekrytera rätt personal är desto svårare. Ta del av experternas tips och råd tillsammans med initierade artiklar om rekrytering och personalförstärkning.

Dela med dina vänner!

Ska du skippa personligt brev vid rekrytering?

I en ny svensk undersökning uppgav 83 procent av jobbsökarna att de föredrar att inte skicka ett personligt brev när de söker jobb. De tror då att det blir enklare för arbetsgivarna att hålla sig objektiva.

Ska Facebook ta sig an Linkedin?

Linkedin har tidigare låtit sig inspireras av Facebooks ”mer sociala” gränssnitt. Nu verkar Facebook snegla tillbaka - genom att testa en ny CV-tjänst.

Mörkt läge för kvinnors karriärmöjligheter

Unga kvinnor tror inte att de har samma karriärmöjligheter som män - och de kan ha rätt. En ny rapport visar att endast 16 procent av Sveriges högsta chefer är kvinnor.

Behåll talangerna och öka vinsten

Enligt en ny undersökning bör man flytta en del av sitt fokus på att rekrytera talanger - till att behålla dem. För det är där det tydliga sambandet med tillväxt och vinst finns.

Objektiv rekrytering med hjälp av artificiell intelligens. 
Med hjälp av ett molnbaserat verktyg kommer företag över hela världen att kunna identifiera och undvika omedveten subjektivitet i sina beslutsprocesser - och på sätt hitta de allra bäst lämpade medarbetarna..

Objektiv rekrytering med hjälp av AI

Med hjälp av ett molnbaserat verktyg kommer företag över hela världen att kunna identifiera och undvika omedveten subjektivitet i sina beslutsprocesser - och på sätt hitta de allra bäst lämpade medarbetarna.

60 % skulle tacka nej till ett jobb om det inte erbjöd flexibilitet. 
En undersökning visar att medarbetare har behov av flexibilitet och det välbefinnande som det medför. 60 % av alla medarbetare skulle idag tacka nej till ett jobb om det inte erbjöd flexibilitet..

Medarbetare kräver flexibilitet

En undersökning visar att medarbetare har behov av flexibilitet och det välbefinnande som det medför. 60 % av alla medarbetare skulle idag tacka nej till ett jobb om det inte erbjöd flexibilitet.

Fördomar kan bli en dyr affär. 
Svenska företag går idag miste om mängder av talanger - på grund av fördomar. Förändringen går långsamt, trots att forskning visar att mångfald är lönsamt. En del av problemet är hur vi arbetar med rekrytering..

Fördomar kan bli en dyr affär

Svenska företag går idag miste om mängder av talanger - på grund av fördomar. Förändringen går långsamt, trots att forskning visar att mångfald är lönsamt. En del av problemet är hur vi arbetar med rekrytering.

Därför bryter företagen mot lagen. 
Många företag bryter mot lagen när de rekryterar - utan att veta om det. Här är reglerna du måste ha koll på..

Därför bryter företagen mot lagen

Många företag bryter mot lagen när de rekryterar - utan att veta om det. Här är reglerna du måste ha koll på.

Därför är tester oslagbara vid rekrytering. 
Vill du rekrytera rätt personal? Då ska du testa dig fram. Forskningsstudier från Uppsala universitet visar att företag väljer ut eller ratar ett cv inom loppet av 6-13 sekunder från att de börjat läsa. .

Därför är tester oslagbara vid rekrytering

Vill du rekrytera rätt personal? Då ska du testa dig fram. Forskningsstudier från Uppsala universitet visar att företag väljer ut eller ratar ett cv inom loppet av 6-13 sekunder från att de börjat läsa.