Retorik och presentationsteknik

Publicerad 2014-01-30

Vill du få dina medarbetare att lyssna? Då har du hittat rätt. Här får du tips som spetsar din verbala förmåga och förvandlar dig till ett presentationsproffs.

Dela med dina vänner!

9 tips för att hålla tal

Vid studier av vad vi människor är rädda för är resultatet intressant. Döden kommer oftast på plats 5-7. Det som oftast toppar listan är skräcken för att hålla tal inför publik.

EXTERN ARTIKEL:

Bättre PowerPoint

Vi har alla någon gång suttit och tittat på en sövande PowerPoint. Hur gör man för att PowerPointen ska stärka presentationen istället för att försvaga den?

De är de nya rockstjärnorna

Hans Rosling har tagit Sverige med storm under året. Men han är bara ett av alla exempel på presentatörerna som är på väg att bli de nya rockstjärnorna.

Gör dig hörd

Är det alltid samma personer som pratar på era möten? Här är tipsen som hjälper dig göra dig hörd och nå fram.

Nyckeln till att skapa intresse. 
Intresse kan vara skillnaden mellan framgång och fiasko. Presentationsexperten Nina Hjorth avslöjar hur du väcker nyfikenhet och bygger intresse..

Experten avslöjar hur du bygger intresse

Intresse kan vara skillnaden mellan framgång och fiasko. Presentationsexperten Nina Hjorth avslöjar hur du väcker nyfikenhet och bygger intresse.

Så presterar du på topp. 
Tre minuter är allt som krävs för att kunna prestera på topp. Presentationsproffset Nina Hjorth avslöjar knepen som får dig att leverera när det gäller..

Tre minuter till topprestation

Tre minuter är allt som krävs för att kunna prestera på topp. Presentationsproffset Nina Hjorth avslöjar knepen som får dig att leverera när det gäller.

Lär dig andas rätt och övertyga på mötet. 
Allison Shapira skriver och ger tips i Harvard Business Review om hur ledande politiker och företagsledare lär sig att andas rätt för att upplevas mer trovärdiga och övertygande..

Andas rätt och bli mer trovärdig

Allison Shapira skriver och ger tips i Harvard Business Review om hur ledande politiker och företagsledare lär sig att andas rätt för att upplevas mer trovärdiga och övertygande.

Så får du andra att lyssna. 
Vår hjärna är fantastisk. Bäst av allt är att den går att träna. Nina Hjort förklarar hur du kan få andra att lyssna på dig med enkla knep..

Så får du andra att lyssna

Vår hjärna är fantastisk. Bäst av allt är att den går att träna. Nina Hjort förklarar hur du kan få andra att lyssna på dig med enkla knep.

5 tips för en bättre presentation. 
I Schweiz har man startat ett politiskt parti som heter ”The Anti Power Point Party” där man är övertygade om att hela världen kommer att gå under om inte människor slutar använda Powerpoint..

Somnar man av din powerpoint?

I Schweiz har man startat ett politiskt parti som heter ”The Anti Power Point Party” där man är övertygade om att hela världen kommer att gå under om inte människor slutar använda Powerpoint.