5 tips till säljchefen

Publicerad 2016-03-10

En framgångsrik säljchef vet att det lönar sig att lägga tid på sina anställda. Med bra förutsättningar presterar de anställda bättre och resultatet blir därefter.


    

1. Strategi

Den viktigaste uppgiften för en säljchef är att ge sina säljare goda förutsättningar och verktyg för att sälja. Med tydliga mål, en genomtänkt strategi och god planering kan de anställda lyckas i säljprocessen – om de fått rätt förutsättningar.
    

2. Bevarande

För att få en bra hävstångseffekt gäller det att hitta de rätta personerna. En duktig säljchef handplockar sina säljare och skapar en miljö som gör att de stannar kvar i företaget.
    

3. Coaching

Studier visar att ju mer säljare coachas desto bättre blir resultaten. Bra och frekvent coaching är alltså a och o för att nå bra resultat.
    

4. Rutiner

Improvisation kan fungera vid enstaka tillfällen, men struktur och rutiner bygger framgång över tid. En framgångsrik säljchef ser till att de anställda vet vad som förväntas av dem.
    

5. Maximering

Den säljchef som ser till att säljarna får så mycket tid som möjligt med kunder har goda förutsättningar att lyckas väl. Ett gott råd är att dra ner på administrationen för att maximera de anställdas tid hos kunder.
    


    

Dela med dina vänner!